ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להחליט החלטה ✔כיצד להחליט החלטה נכונה ✔בתהליכי קבלת החלטות, במיוחד אם התהליכים נעשים בקבוצה, הקושי העיקרי הוא הניתוח ... - ידע להצליח, התפתחות ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 כיצד להחליט החלטה נכונה

בתהליכי קבלת החלטות, במיוחד אם התהליכים נעשים בקבוצה, הקושי העיקרי הוא הניתוח. לעתים קרובות כאשר אנו מקבלים החלטות אנו מערבבים שיקולים רגשיים, עם נתונים ומידע שלעתים אינו שלם, אנו מפעילים היגיון (או לפחות מנסים), וגם צריכים לעתים להיות יצירתיים כל זה אינו מבטיח תהליך קבלת החלטות מיטבי וזו בלשון המעטה.

אחת השיטות הטובות ביותר לקבלת החלטות אשר מבטיחה תהליך ניתוח עקבי ואפקטיבי היא שיטת ששת כובעי החשיבה של אדוארד דה בונו.

שיטת ששת כובעי החשיבה מחייבת אותנו לחבוש כובע אחד מסוים בזמן נתון - כלומר להסתכל על הבעיה שבה אנו עוסקים מזווית ראיה מסוימת, ורק כאשר מיצינו אותה, לעבור ולהתבונן בבעיה מכיוון אחר.

במאמר זה אסקור שיטה זו ואני ממליץ לכם לנסותה ולראות כיצד היא מאפשרת למקד דיונים, לערוך ניתוח מיטבי של המצב, לראות מעבר לטריביאלי, לעורר רוח יזמית ויצירתית, למנוע טעויות בביצוע, וגם. למנוע מפגשים ארוכים ומיגעים שמסתיימים בלא החלטות (מכירים את אלו??).

הכובע הלבן - חשיבה ניטראלית (חיפוש המידע העובדתי)

הכובע הלבן עונה על השאלות:

* איזה מידע יש בידנו?

* איזה מידע דרוש לנו, אך חסר?

* איך משיגים את המידע הדרוש לנו?

חבישת הכובע הלבן ממקדת אותנו במידע הקיים (עובדות, מספרים, סטטיסטיקות, מקובלות או הערכות מבוססות, ידע עצמי מניסיון ועוד). המידע מובא ללא כל פרשנות או שיפוטיות ובאופן אוביקיבי. מדובר כאן במידע שאינו נתון לויכוח, ביקורת או להעלאת הצעות, אך חשוב להגדיר בדיוק את סוג המידע ומקורו, למשל: " על פי הנתונים בטבלה" או "לפי ניסיוני".

כיצד משיגים את המידע הדרוש לנו? באמצעות חיפוש במקורות מידע מגוונים, באמצעות שאילת שאלות נכונות והקשבה לתשובות עמיתים, או באמצעות מחקר.

מתי משתמשים בכובע זה?

כאשר אנו זקוקים למידע לצורך מתן מענה לשאלה, בחירת ההסבר הנכון, הערכת רעיון, פתרון בעיה, קבלת החלטה וכד.

הכובע האדום - חשיבה רגשית (חיבור לרגשות ולאינטואיציה).

הכובע האדום עונה על השאלות:

* מה אני מרגיש בקשר לעניין כרגע?

* מהי "תחושת הבטן" שלי? האינטואיציות שלי?

חבישת הכובע האדום ממקדת אותנו ברגשות, בתחושות ובאינטואיציה שלנו. היא נותנת לנו לגיטימציה לבטא את רגשותינו ולכלול אותם בתהליך החשיבה, באורח מודע.

כאשר אנו מעלים את הרגשות לפני השטח - עלינו בלם כפי שהם ועלינו להימנע מפסילת רגשות וגם ממצב שבו אנו מחפשים הנמקות וצידוקים לרגשותינו.

הרגשות הן חלק חשוב של החשיבה. הן בעלות ערך כל עוד מסווגים אותן ככאלו.

מתי משתמשים בכובע זה?

כאשר יש לנו ניסיון אישי בנושא. בתהליכי קבלת החלטות בין אנשי עסקים תוכלו לעתים לשמוע משפטים כגון: "תחושת הבטן שלי היא שזה לא יצליח", "אינני אוהב את הדרך שבה זה נעשה". הכובע האדום נותן לגיטימציה לשלב בשיחה רצינית "איתותים" רגשיים, שלעיתים מבוססים על שנים רבות של ניסיון בשטח ועשויים להיות בעלי ערך רב. כמובן, שבאותה מידה הם עלולים להטעות!

הכובע השחור - חשיבה ביקורתית (חיפוש החסרונות והבעיות)

הכובע השחור עונה על השאלות:

* האם זה נכון?

* האם זה מתאים?

* האם זה יצליח?

* מהן הסכנות, הקשיים הבעיות שיש לקחת בחשבון?

חבישת הכובע השחור מכוונת אותנו לחשוב באופן ביקורתי (שלילי) ולהפעיל את ההיגיון כדי להצביע על חסרונות, נקודות תורפה, השלכות שליליות, או סכנות הכרוכות ברעיון או תכנית מסוימת.

השימוש בכובע זה חשוב מאד, מאחר והוא נועד כדי להפעיל שיפוט ביקורתי ולמנוע מאיתנו לעשות שגיאות ולפעול בפזיזות.

מתי משתמשים בו?

כשרוצים לקטול רעיון, לנמק מדוע לא כדאי לקבל הצעה מסוימת, או לשכנע מדוע תכנית מסוימת אינה כדאית, למשל: "החוק לא מאפשר לעשות זאת", "כוח האדם לא מספיק לייצר.. " זהו כובע יעיל ביותר במקום שבו אנו רוצים לצפות סיכונים ולמנוע אותם. יחד עם זאת, יש להימנע משימוש יתר בכובע השחור כי הוא עלול לקטול רעיונות יצירתיים עוד לפני שהם עלו ובכך לחסום את הדרך להגיע לפתרון המיטבי.

הכובע הצהוב - חשיבה חיובית (חיפוש היתרונות והתועלת)

הכובע הצהוב עונה על השאלות:

* מה היתרונות?

* מה התועלת שתצמח מזה?

* מדוע זה יצליח?

חבישת הכובע הצהוב מכוונת אותנו לחשיבה חיובית, לחיפוש היתרונות, התועלת שניתן להפיק מפרויקט או מצב, ההצלחות וההשלכות החיוביות. זוהי חשיבה המסייעת לנו להביט קדימה בציפייה לצמיחה והגשמה או להביט אחורה כדי להיזכר בחוויות החיוביות.

השימוש בחשיבה חיובית לצורך הערכה, אינו סתמי אלא מחייב הנמקה וביסוס של ההערכה, תוך שימוש בהיגיון.

מתי משתמשים בכובע הצהוב?

כאשר רוצים לבחון את תרומת הרעיון, או את ההיתכנות של פתרון: האם וכדאי לקבל את הרעיון? האם כדאי לבצע זאת? למשל: "השימוש באנרגית השמש ייתן לפרויקט תו תקן ירוק" "המנהל יאהב את הרעיון". כל רעיון יצירתי ראוי למעט חשיבה של הכובע הצהוב.

החשיבה החיובית אינה טבעית כמו חשיבת הכובע השחור, היא דורשת לעיתים מאמץ מכוון, מה עוד שיתרונות אינם תמיד גלויים לעין וצריך להשקיע מאמץ כדי לחפשם.

הכובע הירוק - כובע היצירתיות (חיפוש רעיונות ופתרונות)

הכובע הירוק עונה על השאלות:

* מה עוד? (רעיון, היבט, הצעה, הסבר, פתרון, מסקנה)

* אילו אלטרנטיבות ניתן להציע?

* האם קיימים כיווני חשיבה שלא העלינו?

חבישת הכובע הירוק מכוונת אותנו לחשיבה יצירתית ופעילה, בשני כיוונים:

א. חשיבה בונה: "להזיז" דברים, לגרום למשהו שיקרה. "האם ניתן לעשות זאת בדרך שונה? "

ב. הצעת כיוון חדש: להגות רעיונות, חלופות, פתרונות, המצאות חדשות. הדגשת החידוש! למשל, "האם תוכל למצוא לכך הסבר אחר? " "אנו זקוקים כאן למספר רעיונות חדשים"

חשיבה יצירתית מטבעה אינה הגיונית, היא כוללת "קפיצות" מחשבתיות, והיא נובעת לעתים קרובות מגירויים אקראיים, הבאים מכיוונים בלתי צפויים, ומטבעה היא מתעלמת מאילוצים.

שלושה כללים חשובים העת חבישת כובע ירוק:

- העדר ביקורת: היצירתיות מחייבת קרקע נקייה ללא בקורת.

- גירוי החשיבה היצירתית באמצעות שאלות פתוחות כגון: "מה עוד ניתן לעשות? "

- ניסיון לפרוץ מעבר לידע הקיים

הכובע הירוק דורש מאמץ יצירתי מכוון, כלומר: לפנות זמן ומקום לחשיבה יצירתית, לגרות ולאתגר את החשיבה, לערער על מה שנראה מובן מאליו.

מתי משתמשים בו? הכובע הירוק שימושי ביותר כאשר מחפשים הסבר לתופעה, פתרון לבעיה מעבר לפתרונות הקיימים, או כשדיון נתקע כי נדמה שאין עוד רעיונות, כשצריך קצת פרובוקציה כדי להניע את הדיון הלאה. הוא שימושי גם בתהליכי חקירה. באמצעות הכובע הירוק ניתן להציע גם רעיונות ניסיוניים, שאין לנו מושג אם יצליחו.

הכובע הכחול - חשיבה על חשיבה (בדיקת תהליך החשיבה)

הכובע הכחול עונה על השאלות:

לצורך ניתוח מצב ותכנון:

* מה המטרה?

* למה הגענו? היכן אנו עומדים? מה אנו מנסים לעשות כעת?

* מה תכנית החשיבה מכאן והלאה? מה הצעד הבא? איזה כובע נפעיל עכשיו?

לצורך סיכום ורפלקציה

* מה אפיין את החשיבה שלנו?

* האם היא הייתה יעילה?

* מה היו ההצלחות בחשיבה? איך נצמיח הצלחות נוספות?

* מה היו הקשיים? כיצד ניתן מענה לקשיים אלו?

חבישת הכובע הכחול מכוונת אותנו לחשיבה על החשיבה, באופן מודע - להפעיל ביקורת על תהליכי החשיבה, להיות בשליטה על תהליך החשיבה, לקבוע את השאלות שיעוררו את החשיבה להמשך. חשיבה מסוג זה חיונית כדי להביא לתהליך חשיבה פורה.

הכובע הכחול שונה מיתר הכובעים בכך שהוא ממוקד בחשיבה עצמה, והיתר - בנושא החשיבה. ניתן לראות אותו כ"מנצח" של "תזמורת הכובעים": הוא מנתח את יעילות השימוש בכובעים, מזהה צורך בשימוש בכובע אחר, מזמן אותו לחשיבה, קובע את סדר השימוש בכובעים כלומר את תכנית החשיבה.

מתי משתמשים בו?

בכובע הכחול משתמש בדר"כ יושב הראש של הדיון או מארגן הישיבה, אך גם המשתתפים האחרים רשאים להיעזר בו ולהעלות הצעות לשיפור או ייעול החשיבה.

הכובע הכחול מתפקד כ"נווט החשיבה" של הקבוצה: הוא מתבונן, מברר, ממקד, מגדיר מטרה, מנסח שאלות, מזהה סטייה ממסלול החשיבה, מחזיר למסלול החשיבה, מבקר, מזהה צורך בחשיבה אחרת, מזמן את השימוש בכובע הדרוש, עוצר דיון לצורך בירור, עורך סיכומי ביניים ועורך סיכום סופי.

בהצלחה!

תהליכי קבלת החלטות האם זה שאלה סטטיסטיקה תהליכים טעויות ב להפיק קושי תחושת ה למה להתעלם איך להחליט החלטה איך להחליט החלטה נכונה החלטה החלטה נכונה החלטות החלטות נכונות החלטיות כיצד להחליט להחליט להחליט החלטה להחליט החלטות לקבל החלטה לקבל החלטות קבלת החלטה קבלת החלטות
התמדה, איך להתמיד, להיות נחוש, לחזק את הרצון, לרצות לסבול, לרצות את הסבל, מורה רוחני, אחדות שקרית, הכותל המערבי, שני שקלים
התמדה, איך להתמיד, להיות נחוש, לחזק את הרצון, לרצות לסבול, לרצות את הסבל, מורה רוחני, אחדות שקרית, הכותל המערבי, שני שקלים
... שני שקלים - פרומו אליעד: נדבר עכשיו על איך להתמיד בהרגלים. כמו למשל לאמר את האמת. אדם למשל מחליט החלטה ורוצה לדעת איך להתמיד. כמו איך להתמיד בלהפסיק לעשן, איך להתמיד בלא לעבוד, איך להתמיד ...
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
... איך אני אם זה טוב, איך אני יודע אם זה" כי אין סדר אז הבן אדם לא יכול להחליט החלטה. מה אתה מבין? ש: שאני צריך להחליט מה חשוב לי. אליעד: לעשות סדר. ש: אם אני בכלל יודע מה חשוב לי. אליעד: נכון בלי זה זה תוהו ובואו, נגיד אני מה הכי חשוב לי ...
טכניקת שכנוע, שיטת NLP, טכניקת NLP, לימוד NLP, טכניקת מכירות, טכניקת שיווק, יצירת התניה, לתת כדי לקבל, ללמוד NLP, ללמוד מכירות, איום סמוי, תגמול סמוי, ללמוד לשכנע, סודות השכנוע
טכניקת שכנוע, שיטת NLP, טכניקת NLP, לימוד NLP, טכניקת מכירות, טכניקת שיווק, יצירת התניה, לתת כדי לקבל, ללמוד NLP, ללמוד מכירות, איום סמוי, תגמול סמוי, ללמוד לשכנע, סודות השכנוע
... יותר טוב וככה הייתי מרגיש יותר רע, גם הייתי חושב את אותו הדבר?". בסופו של דבר מה אני בעצם אמרתי? אני בעצם אמרתי שכשבן אדם מחליט החלטה, כשבן אדם חושב מחשבה, כשבן אדם משתכנע לעשות משהו חלק מהסיבה שהוא עושה את זה, זה בגלל שהוא חושב שזה האמת אבל חלק מהסיבה שהוא עושה את זה, ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להחליט החלטה
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להחליט החלטה, איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: להחליט החלטה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, מגשר, אימון אישי רוחני בתחום להחליט החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 29_03_2024 השעה 12:20:54 - wesi4