... סבל? לא אכל? ספר קלוריות? הפריד חלבונים? הפריד פחמימות? ויתר על מאכלים אהובים עליו,
הרגיש שהוא בחוסר חיות, אכל עד 17: 00 ועוד... ובכל זאת כאשר עלה על המשקל אכזבה גדולה ... הדיאטה מצליחה... כמה זמן אחריה עד שמגיע המשבר שגורם לנו לעלות מחדש במשקל? או לחילופין
להרגיש שאנחנו צריכים להיות כל הזמן בשליטה, שהאוכל בעצם שולט בנו ולא אנחנו עליו? כמה ... ובכן הכל מתחיל בתת מודע. ומהו תת מודע? התת מודע שלנו הוא כמו "הארד דיסק" של מחשב כל
החוויות שאנחנו
חווים מהיום שבו אנחנו עובר ויש לנו דופק ועד יום מותנו הכל נצרב בתת מודע. אנו
חווים הן
חוויות חיוביות והן
חוויות שליליות. החוויות החיוביות הן
החוויות שממלאות אותנו ונותנות לנו את העוצמות להתקדם קדימה ולהתמודד עם מעמס החיים.
החוויות השליליות הן אותן
החוויות שבאות מצד אחד ללמד אותנו ומצד שני עימן אנו גם צריכים להתמודד, אך כיוון שהן ... המגננה של תת המודע הינה הדחקה כלומר כאילו לחצנו על delete במחשב והמוח לא זוכר למרות
שהחווייה צרובה בתת המודע וזאת כיוון שהילדה קטנה ולא מסוגלת להתמודד עם
החוויה אז הדרך הטובה ביותר להתמודד עם
החווייה היא הדחקה. ואז כאשר לפתע היא נתקלת בשביב של זיכרון כתוצאה מפרסום על התעללות ... דוגמא אחת של מגננה. ישנן דוגמאות נוספות כמו: בעיות אכילה שונות - אנורקסיה, בולמיה, אכילה
רגשית, התמכרויות, כעסים, התפרצויות ועוד... בהרצאה זו נתמקד יותר בבעיות האכילה. אכילה
רגשית - כפייתית - התקפי האכילה הם סוג של מגננה. תת המודע שלנו מתרגם שומן = מגננה. כאשר אנחנו
חווים חווייה שלילית תת המודע שלנו עוזר לנו בהתמודדות בדרך של אכילה כאשר לכל סוג אוכל יש את ההסבר שלו כך למשל לחם או כל מוצרי הפחמימה הם מענה לחוסר ביטחון עצמי או
הרגשה שהקרקע נשמטת לנו מתחת לרגליים. כך למשל אורז, תפוחי אדמה, קמח שממנו עושים לחם, בורקס וכל מאכל בצקי אחר כולם צומחים באדמה. אדמה היא יציבות נותנת מענה למה שאיבדנו כתוצאה
מהחווייה או כתזכורת
לחווייה אחרת שצרובה ומושרשת לנו בתת מודע. כך למשל שוקולד - נותן תחליף לחוסר באהבה או
תחושת צורך באהבה. שוקולד לבן למשל או קצפת לבנה הם תחליף לאהבת אם או הצורך באהבת אם ... חלב הנקה). האוכל נותן לנו נחמה, בטחון, אהבה - תחליף למה שחסר לנו בפועל בחיי היומיום. כאשר
חוויה טראומטית חוזרת על עצמה אף בוורסיות שונות מנגנון ההגנה שלנו הינו של השמנה כך ... לא מנסים לשלוט בעצמנו אלא להיפך לתת לגוף את המענה שכרוך באוכל אך עם זאת להבין מה היתה
החווייה שגררה אותנו לאכילה
הרגשית ולהתמודד עם
החווייה עצמה בדרך טיפולית. שיטת הטיפול מורכבת מדמיון מודרך, אנרגיות, ארומתרפיה, ... גרם לנו ללכת לאוכל מה צרוב לנו בתת מודע שיוצר מגננה להעלותו מהתת מודע למודע להתמודד עם
החוויות להבין אותן ובסוף להחליפן
בחוויות חיוביות כמו שאנחנו מוחקים תוכנה או וירוס מה"הארד דיסק" של המחשב ומעלים תוכנה חדשה. במקביל אני מלמדת לעשות הפרדה בין התרחישים
הרגשיים לאוכל כיוון שאנחנו: אני והמטופל/ת עובדים על הרמה
הרגשית והחווייתית ביחד דרך התת מודע כתוצאה מכך אנו מחזירים את האוכל למקומו הטבעי שהוא מזון ...