תזונה ומחלות עונות המעבר מסמנות, עבור רבים, תקופה של מחלות. עם בוא הסתיו, אני מנצלת את ההזדמנות הזו לדון בקשר שבין
תזונה ובריאות. המימרה אומרת ש"אדם הוא מה שהוא אוכל". לפי הגישה הנטורופתית,
תזונה ואורח חיים לא נכונים הינם הסיבה לרוב רובן של מחלות האדם. גורמים אלו לא רק מהווים תנאי הכרחי לשמירת הבריאות ומניעת המחלות אלא הינם גורם חשוב מאד בתהליך ... ואוכל אכילה גסה אפילו ממאכלים טובים".
תזונה לא נכונה ואורח חיים לקוי גורמים לחסכים תזונתיים מצד אחד ולהצטברות פסולת בגוף - מצד שני. תפקיד
התזונה בזמן המחלה היא לסלק את הפסולת הזו, להשלים חסכים תזונתיים קיימים, ולהוסיף מרכיבים שיש להם אפקט תרפואידי למחלה הנתונה. הרופא השוויצרי ד"ר בירכר - בנד ... טיפל בהצלחה בעשרות אלפי חולים ע"י
התזונה. גם רופא אמריקאי ידוע, רוברט ג'קסון, בעל "חיים ללא מחלות", טיפל
בתזונה ובשיטות אלטרנטיביות אחרות. הוא הציל הרבה נפשות בשיטות אלה, ובתוכם גם את חייו שלו עצמו. היום יותר ויותר אנשים מכירים בחשיבות
התזונה למניעת ולריפוי מחלות. יש הרבה ספרים בנושא ולמעוניינים אני ממליצה את ספרו של ד"ר הנרי ביילר "המזון הוא התרופה הטובה ביותר". כשאנחנו מתייחסים
לתזונה בזמן המחלה, יש להבדיל בין מחלה אקוטית לכרונית. מחלה אקוטית. קודם כל, בזמן מחלה אקוטית אין להעמיס אוכל על הגוף. בעלי חיים נמנעים מאוכל כלל עד להבראתם. ... שבמחלות אלו יש צורך בהתאמה מקצועית של
תזונה. במחלות כרוניות אנחנו פחות סומכים על הגוף שידע לנצח את המחלה לבד. כאן למזון יש תפקיד חשוב לתמוך ולטפל. עוד היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, כתב כי בעזרת אורח חיים בריא
ותזונה נכונה ניתן להתגבר על המחלות. כך גם הרמב"ם הרבה לדבר על
תזונה נכונה כדרך לשמירת הבריאות וריפויו. במחלות הכרוניות, שלא כמו במחלות אקוטיות, חשוב להזין את החולה, ולדאוג לכך שהוא יקבל את כל המזינים בכמויות ...