... האם אתם מחכים לסוף הדיאטה כדי "להשתחרר", ולחזור
לאכול כל מה שבא לכם? סימן גרוע. סימן שאתם "בדיאטה", ולא עושים שינוי תזונתי אמיתי. שינוי תזונתי הוא לתמיד, פחות או יותר. אם אתם מחכים לסוף, סימן שהתוכנית ... לא טובה, לא מתאימה לכם, ולא מספקת אתכם. כשתחזרו
לאכול מה שבא לכם, תשמינו בחזרה. האם אתם רעבים בדיאטה? על הפנים. במצב רעב הגוף נכנס למגננה, וצורך פחות קלוריות. אחרי שתפסיקו את הדיאטה, אותו מזון שאכלתם קודם, ישמין אתכם אפילו יותר. ותהיו חייבים לחזור
לאכול כמו קודם, כי הרי לא תוכלו להמשיך להיות רעבים לנצח, נכון? זוהי תופעת ה"ריבית דה ריבית", על כל ק"ג שיורדים ב"דיאטה", עולים אח"כ שניים. מספיקה דיאטת ... לפגוע בחילוף החומרים שלכם לשנים ארוכות. האם אתם
אוכלים מהר? הפסד שלכם.
האוכל לא מתעכל טוב. אתם
אוכלים הרבה מדי. ובעיקר - לא באמת נהנים
מהאוכל. אתם אולי נהנים לחשוב שאכלתם עוגת קצפת, אבל את הטעם של העוגה והקצפת טעמתם מעט מאוד. האם אתם סופרים קלוריות? לא סימן טוב בד"כ. זוהי הסתכלות צרה מאוד ... לכך שהגעתם למשקל הנוכחי שלכם. אחת הסיבות הנפוצות
לאכילה לא בריאה היא חיפוש סיפוק, ערך עצמי, הנאה ונחמה
באוכל. כך אתם יורים לעצמכם ברגל פעמיים: פעם אחת כי אתם משמינים, ופעם שניה כי הסיפוק, הערך העצמי, ההנאה והנחמה לא נמצאים בשפע
באוכל. הם נמצאים בכמויות קטנטנות - מספיק בשביל למכר אתכם ולטשטש את המודעות שלכם, אבל לא מספיק כדי לחיות חיים נהדרים. עובדה. אחרת לא הייתם קוראים את הטור הזה בכלל. האם אתם מרגישים שג'אנק טעים יותר מאשר
אוכל בריא ומזין? אם כן, אתם מכורים לג'אנק. אנשים שמתרגלים
לאוכל בריא ומזין (ולא, הכוונה היא לא לאיזה "חטיף בריאות מפנק" או משהו כזה) מרגישים שהוא הרבה, הרבה, הרבה (!) יותר טעים
מהאוכל השמן והמלוח שמכונה בחיבה ג'אנק. המילה ג'אנק, אגב, פירושה באנגלית "אשפה". להתמכרות לג'אנק יש שני רבדים, רגשי ופיזי. רגשי - כי אין לכם מספיק מקורות אמיתיים לסיפוק בחיים. פיזי - כי הגוף רגיל
לאוכל הזה ודורש אותו, כמו כל סם אחר. אגב, המדענים בחברות הג'אנק הגדולות עובדים קשה מאוד למצוא את הנוסחאות המדויקות שימכרו אתכם לג'אנק ביעילות גבוהה יותר ... הירקות והפירות תופסים פחות מחצי? זה לא יעבוד.
האוכל שלכם מעובד מדי, אין בו מספיק ערך תזונתי ויש בו יותר מדי מלח וסוכר. אתם גם משלמים עליו יותר מדי, אגב, כי
אוכל מעובד יקר יותר
מאוכל גולמי (אפילו אורגני!) חשבו על הוצאת מאכל כלשהו מהתפריט שלכם. קמח לבן למשל, או סוכר לבן, מוצרי חלב או בשר בקר. מזעזע אתכם? סימן שהתפריט שלכם חדגוני. ... פיתה או פסטה)... שמכיל את כל מה שאתם צריכים. למי
שאוכל תפריט מגוון אין מאכל אחד ששולט בתפריט. ולכן אין בעיה להוציא משהו מהתפריט, למשל בשביל נסיון תזונתי כלשהו. אם, למשל, בתור תוספת בארוחת צהריים הייתם
אוכלים לפעמים אורז מלא, לפעמים כוסמת, לפעמים קינואה, לפעמים בטטה ולפעמים סלק, לא היתה לכם שום בעיה לוותר על אחד מהם. אם אתם
אוכלים כל יום, בכל ארוחה, פיתה או פסטה - הרעיון לוותר על אחד מהם אפילו לשבוע מזעזע. האם אתם
אוכלים מאכלים דיאטתיים כגון "מעדן חלב דיאט", משקאות דיאט, מיונז קל וכו'? עוד סימן לכך שההבנה התזונתית שלכם ממש לוקה בחסר. הפרסומות שעליהם מתבסס הידע שלכם ... כל כך מעובדים, וכל כך מלאים בחומרים שנועדו לתת
לאוכל הדל הזה טעם אכיל, שזה פשוט לא הגיוני
לאכול אותם. אתם בוגדים באחד השותפים הכי חשובים שלכם - בגוף שלכם. האם יש לכם הרבה מוצרי חלב בתפריט? כן, כן, אני יודעת. אני נכנסת פה לשטח אש. לא מספיק הוכח ... ואני לא תזונאית. כך שאני לא אמורה להגיד לכם מה
לאכול. אמת ויציב. אבל... מנסיונם של אנשים רבים, חלב לא עושה טוב למערכת העיכול של חלק גדול מאיתנו. קשה להבחין בהשפעות החלב, כי התופעות נחשבות למאוד ... גזים, עצירות, שלשול, נזלות פה ושם, כבדות אחרי
האוכל... מי לא סובל מהן? אז זהו, שיש אנשים שלא סובלים מהתופעות האלה כלל. ואלו שאני מכירה לא
אוכלים מוצרי חלב כמעט. בטח שלא מבססים את כל התזונה שלהם עליהם. בעיה אחרת עם מוצרי החלב היא שהם פשוט שמנים, וזה שומן רווי וטראנס. והם מקובלים כתוספת לדברים. קצת (כמה זה קצת?) פרמזן על
האוכל מלמעלה, קצת שמנת במרק - רק קופסא או שתיים, קצת הרבה גבינה צהובה בפשטידה. בספרה "מה
לאכול" פרופ' מריון נסל אומרת כי מוצרי החלב אחראיים ל - 40% מצריכת השומן הרווי של האמריקאים. זה מדהים. היינו חושבים שזה הסטייקים וההמבורגרים. לא, זה החלב ... חשובים לבריאות הרבה יותר מאשר המשקל. אנשים
שאוכלים ג'אנק ולא מתעמלים, יכולים להיות רזים למראית עין, כי הם לא צורכים מספיק קלוריות כדי לטפח כרס או פולקעס שמנים, אבל יש להם שומן רב סביב האיברים ... שמנמנים או אפילו שמנים כמו מתאבקי סומו, למשל,
שאוכלים בריא ומתעמלים הרבה, יכולים להיות בריאים וחזקים לגמרי. תזכורת: אני לא תזונאית "תיאבון זה טוב, תיאבון זה סימן לבריאות" (מיכל לסרי, מורה ליוגה) ...